Головна » 2014 » Вересень » 16 » Вечеря біля моря: ТОП одеських кафе і ресторанів на узбережжі
16 Сентября 2014 22.29.51

Вечеря біля моря: ТОП одеських кафе і ресторанів на узбережжі

Вечеря біля моря: ТОП одеських кафе і ресторанів на узбережжі

Літо в Одесі - це, перш за все, море. Кафе та ресторани відкрили свої літні майданчики, заклади прямо на узбережжі готові приймати відвідувачів. Якщо ви любите смачно поїсти і відпочити на пляжі - вам сюди:

Колумбус 

"Колумбус" розташований на самому березі моря. З боку ресторанний комплекс виглядає як два вітрильних судна. Здається, ніби вони пришвартувалися біля берега. 

Заклад включає в себе три зали: основний (розрахований на 50 відвідувачів), vip (на 25 осіб) та банкетний (на 120 посадкових місць). 

Всі зали ізольовані один від одного і кожен оформлений з родзинкою. 

Також в теплу пору року працює літній майданчик, на якій можуть розміститися до 400 відвідувачів. Кілька столиків навіть розташовані на пірсі. 

Рибний ресторан робить акцент на морепродуктах і стравах з них. Це і є "фішка" закладу. В меню є рубрика "Улов дня" і "Рекомендуємо". А якщо ви попросите офіціанта допомогти вибрати щось особливе, вам запропонують чорноморську свіжу рибу. Незважаючи на простоту рішення, в закладі впевнені, що це дуже смачно. 

Рибу тут готують в основному на грилі і на пару, ціна за 100 грам варіюється від 75 до 150 гривень, і тільки бички готують на сковорідці (300 грам) коштують 135 гривень. 

Також є популярні суші. Ціна за сет ролів становить від 120 до 240 гривень. 

Устриці пропонують за 75, 80 і 100 гривень за штуку. Ікру подають з млинцями і тостами, ціна за 100 грам - 220 і 330 гривень. І тільки чорною в порції 50 грам, вартість - 950 гривень (власне, це найдорожча страва в меню). 

М'ясні страви коштують від 220 до 480 гривень за порцію; салати - від 120 до 260 гривень. Можна замовити холодні і гарячі закуски, гарніри, десерти. Наприклад, порція "Наполеона" коштує 70 гривень. 

У закладі різноманітна винна карта. Пропонують вина з Франції, Італії, Іспанії, Чилі, Аргентини, Австралії, Грузії, Нової Зеландії. Можна замовити і вина Госсе, ціни - від 1 тисячі 50 гривень за 375 мл до 2 тисяч 500 гривень. 

Де: 9-та станція Великого Фонтану, вул. Новобереговая, 90 

Середній чек: 350 - 400 гривень 

свічка 

Ресторан "Свічка" розташований на березі моря, в провулку Маяковому. 

Банкетний зал може розмістити до 160 персон, а літня тераса розрахована на 400 посадочних місць над водою. 

Панорамне скління закладу відкриває шикарний вид на море. 

Можна почути живу музику, влітку-кожен день, взимку в п'ятницю, суботу та неділю. 

Ресторан працює з 11:00 до 01:00. 

Меню описує страви російською та англійською мовами. Тут можна спробувати карпаччо з лосося за 84 гривні, ікру червону та щучью (98 і 59 гривень), а одна устриця коштує 86 гривень. 
Пропонують салати "Мерехтіння свічки", "Грецький" і олів'є з сьомгою і ікрою, ціни варіюються від 64 до 135 гривень, а велика тарілка салатів варто 257 гривень. 

На гаряче можна замовити скибочки комамбера в сухарях, мікс з морепродуктів, мідії під сиром або креветку в темпура. Ціни - до 149 гривень. 

Перші страви - це традиційний український борщ (142 гривні), влітку - окрошка на квасі (57 гривень) і вуха (79 гривень). 

Любителі м'яса оцінять качку з яблуками, свинячі реберця в медовому соусі, філе індички з лісовими грибами і курячу печінку з яблуками і коньяком. Вартість - від 56 до 137 гривень. Також подають рибу: смажені бички за 96 гривень і чорноморську камбалу за 290 гривень, а рибне асорті можна замовити за 336 гривень. Ще є страви на мангалі та гарніри. 

Є японські і тайваньські чаї, кава та безалкогольні напої. 

Окремо є меню з десертами і суші-меню. 

Де: провулок Маяковий, 15 

Середній чек: 200 гривень 

сіль 

"Сіль" - ще одне кафе на узбережжі, інтер'єр оформлений в морському стилі. Заробив 1 травня. 

В меню широкий вибір риби, м'яса і салатів. Як відзначають творці кафе, їх фішка - це проста і зрозуміла їжа. В її приготуванні використовують класичний італійський підхід: взяти кращі місцеві продукти і не зіпсувати. 

Годувати гостей тут обіцяють шашликом на півметровій шампурах, тюлькою і бринзою з "Привозу" та іншими смаколиками, які вирощують і виробляють у регіоні. 

У новому кафе також є фірмова морська сіль зі смаками лимона, трюфелів та анчоусів. 

Ціни: від 45 гривень салати, супи від 49 гривень, свинина від 70 гривень за порцію. 

Де: Аркадія, ліве крило 

Середній чек: 200 гривень 

Гоголь у моря 

"Гоголь у моря" - це прибережно-морський варіант кафе "Гоголь-Моголь". Домашній затишок і іронічна творча "мішанина", яка стала особливістю "гоголь-моголевского" ​​стилю, тут знаходить нові фарби. Шум хвиль і мальовнича морська панорама, рибальсько-пляжна аура і типовий одеський колорит дачі Ковалевского- ось що подобається відвідувачам. 

У закладі стверджують, що їх фірмовий акваріум завжди зі свіжою рибою, а шеф починає ранок з риболовлі. Тому в першу чергу звертаємо увагу на камбалу сімейну (400 гривень), бички і мідії чорноморські тушковані з томатом і вином за 55 гривень. Подають також окрошку і юшку по-царськи з лососем, мідіями, креветками, кальмаром і раком за 60 гривень. Влітку можна замовити відварні раки в пиві, устриці і відварні омари. Готують шашлик (від 60 до 95 гривень) і овочі на мангалі. Ще є паста, закуски та домашні ковбаски. А на десерт пропонують домашнє морозиво і випічку. 

Де: Дача Ковалевського, вул. 2-а Набережна, 2Б 

Середній чек: 100 гривень 

причал №1 

Ресторанчик для сім'ї та друзів - так позиціонує себе "Причал №1". Основний зал розрахований на 350 місць, а в теплу пору року відкрита і літня тераса з видом на море. Інтер'єр оформлений в м'яких теплих кольорах, це створює затишок і відповідну атмосферу. 

Меню на двох мовах - російською та англійською. На сніданок подають каші, фреші і глазунью. Із закусок - ікра щуки за 110 гривень і мезе по-одеськи - з мусом форшмак і курячим паштетом (75 гривень). А дунайську оселедчик подають з житніми хлібцями, кримським луком і пряним картоплею. Основні страви - це половина качки в медовому соусі за 140 гривень, медальйони зі свинячого філе за 95 гривень і кролик за 160. Ще в меню є паста, гриль і гарніри. Окремо - меню для дітей. 

Де: пляж Ланжерон 

Середній чек: 200 гривень 

Тераса готелю "Немо" 

Ресторани розташовані відразу на трьох рівнях і відкриті цілодобово. Нижній рівень - на набережній з басейном, баром з гідромасажною ванною і дитячим басейном. Ресторан "Terrace" - на 5-му поверсі з приміщенням всередині і терасою з басейном та джакузі (звідки видно басейн з дельфінами) .Огромний нова майданчик - на 6-му поверсі, з чудовим оглядом морської затоки, майданчиком для засмаги, басейном, гідромасажними ваннами і зручними критими диванами. Тут можна затишно провести цілий день на самоті, з другою половинкою, дітьми або друзями. 

Вас чекає широкий вибір страв одеської, європейської та японської кухонь, а також привітний персонал. Салати в ресторанах можна замовити за 45-125 гривень, ціни на рибні блюда варіюються від 80 до 100 гривень, а м'ясні - 70-100 гривень. 

Де: набережна Ланжерон 

Середній чек: 300 гривень 

Zebra 

Ресторан Zebra обіцяє відвідувачам самота, романтику моря і запах шиплячого шашлику. Заклад позиціонує себе, як по-справжньому шикарне, але не меблями, а вишуканістю в роботі і витонченим деталям. 

Ресторан розташований в двоповерховій будівлі, з відкритими залами на першому та другому поверсі. 

В одному з них може розміститися до 45 осіб, а бар розрахований на 15 посадочних місць. Все влаштовано так, що навіть кілька компаній, відпочиваючих одночасно, не заважатимуть один одному. А парочка закоханих завжди зможе знайти затишний куточок, прихований від сторонніх очей. Для бажаючих розважитись і відпочити окремо є закритий банкетний зал на 25 персон. 

Тут готують гарячі страви з свинини, телятини, птиці та морепродуктів, пельмені і легкі супи, гарнір будь-якої складності, десерти. Можно заказ тортов, мариновані креветки, смажені з часником (за 132 гривні), чорноморські мідії у власному соку на грилі з лимоном і зеленню за 84 гривні і спринг-роли. На гарнір подають кольорову капусту в вершково-сирному соусі і брокколі в гірчичному соусі. На десерт можна спробувати ягідну тарту з меренгою за 63 гривні, чізкейк за 59 або Панакота з персиком. 

Де: 10 с. Великого Фонтану, вул. Червоних Зір 2а 

Середній чек: 250-400 гривень 

Bavaria 

Bavaria - заклад, що розташований на селищі Котовського, на узбережжі пляжу "Лузанівка". Є основний зал, який працює цілий рік, та літній майданчик - тільки в теплу пору року. Інтер'єр виконаний в темному дереві.

Категорія: Україна | Переглядів: 2469 | Додав: pqpq | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar