Головна » 2018 » Жовтень » 10 » Вентиляція та кондиціонування кафе та ресторанів.
10 Октября 2018 22.41.29

Вентиляція та кондиціонування кафе та ресторанів.

Вентиляція та кондиціонування кафе та ресторанів.

Сучасні кафе та ресторани, які піклуються про своїх клієнтів, повинні продемонструвати не тільки бездоганне виконання кухні та відмінний сервіс, але також забезпечити комфортне середовище в закладі. Одним з основних компонентів комфорту є підтримання оптимального мікроклімату. При виборі конкретного технічного рішення для повітряного кафе або ресторану необхідно враховувати архітектурні особливості будівель, дизайн інтер'єру, вартість кліматичної системи, геометричні параметри приміщень для відвідувачів (їдальня) та багато інших факторів. До речі підібрати кондиціонер чи систему вентиліціі можна на сайті climatbud.com.ua.

Кондиціонер невеликих кафе і ресторанів.

У невеликих кафе завдання побудови систем кондиціонування повітря може бути вирішено за допомогою невеликої кількості свіжого повітря та двох окремих вихлопних систем. У той же час один з них буде кухонним простором, а другий - для залу. Вимога відокремлення екстрактів є обов'язковою, як це відображено у будівельних нормах.

Іншою особливістю вентиляції є дисбаланс поставок і вихлопних потоків. Отже, в залі притоку повинен переважати капот, а на кухні - навпаки. Це дозволить запобігти брудному повітрю з кухні до залу.

Кондиціонування невеликих кафе та ресторанів вирішується шляхом встановлення спліт-системи. Найдешевшим варіантом є використання стінних та монтуючих внутрішніх блоків. Більш дорогою, але більш підходящою з точки зору дизайнерського рішення є касетні та канальні одиниці.

 

Вентиляція та кондиціонування великих ресторанів.

У великих ресторанах необхідна набагато вища вентиляція приміщень і більша охолоджувальна потужність систем кондиціонування повітря. З точки зору простоти використання та зниження вартості споживання енергії в таких установах необхідно встановити промислові обладнання - центральне кондиціонування, багатозонні системи. Іноді це може бути виправдано, система "холодильник - вентилятор".

Рішення про використання тієї чи іншої схеми вентиляції та кондиціонування повітря має прийматися на основі техніко-економічного обґрунтування з урахуванням особливостей приміщень, вимог замовника та архітектора.
 

Основні моменти проектування систем вентиляції та кондиціонування кафе та ресторанів.

Проектування систем клімат-контролю здійснюється на основі технічного завдання, який видається клієнтом (власником або генеральним підрядником). У посиланні на зазначення наступної датиможуть вимагатись:

Кількість співробітників та відвідувачів.

Улаштування столиків та сидінь у їдальні.

Технічні характеристики обладнання в гарячому магазині.

Дані для розрахунку теплового приросту.

Облік куріння відвідувачів.

Категорія: Огляди | Переглядів: 251 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar