Головна » 2011 » Листопад » 21 » Вчені шукають способи продовження «життя» продуктам харчування
21 Листопад 2011 13.15.11

Вчені шукають способи продовження «життя» продуктам харчування

Вчені шукають способи продовження «життя» продуктам харчування Вчені шукають способи продовження «життя» продуктам харчування

Перед фахівцями поставлено нове завдання - продовжити термін придатності продуктів, не порушуючи смакових якостей.

Експерти в галузі харчової індустрії вважають, що відкриття може бути зроблено у сфері нетепловий і делікатної обробки продуктів з додаванням натуральних антиоксидантів і протимікробних речовин.

Вчені ретельно аналізують свої напрацювання. Наприклад, стерилізація мікрохвилями заслуговує більш уважного розгляду. Цей процес полягає в тому, що упаковані продукти поміщають в гарячу воду і одночасно обробляються мікрохвилями. Фахівці пропонують також використовувати оболонки з ефірних масел, така упаковка значно збільшує термін зберігання продуктів.

Людство не уявляє своє життя без упаковочного оборудования. Найбільшим попитом у покупців користується екологічно чисте і нешкідливе обладнання, а для виробника воно зручне тим, що дозволяє полегшити процес виробництва і заощадити час.

Багатообіцяючим може стати спосіб зберігання з використанням нанотехнологій. Наноупаковка не лише продовжить термін придатності продуктів, а й буде їстівною. Вона являє собою рідкий розчин з наночастинками, який висихає і перетворюється на тонку плівку, яку можна їсти без побоювання для здоров'я. - Головне завдання фахівців, створити такі технології, які були б корисними і вигідними в фінансовому плані одночасно, - пише один з мешканців Твіттера в своєму блозі.
Категорія: Наука | Переглядів: 1326 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar