Головна » 2018 » Вересень » 1 » Рак шлунку
01 Сентября 2018 22.17.25

Рак шлунку

Рак шлунку

Рак шлунку зазвичай починається в клітинах, що виробляють слиз, які прямують у шлунок. Цей тип раку називається адено-карциномою. Протягом останніх декількох десятиліть темпи раку в основній частині шлунку знижувалися по всьому світу. У Той же період рак у районі де верхня частина шлунку (кардія) відповідає нижньому краю ковтальної трубки (стравоходу), Став на багато частішою. Ця ділянка шлунку називається гастроезофагеальним з’єднанням.

Ознаки та симптоми гастроезофагеального переходу раку і рак желудка можуть включати:

- втома;

-відчуття роздутості після їжі;

- відчуття переповненості після невеликої кількості їжі;

- серйозна стійка печія;

- важке травлення;

- невизначена стійка нудота;

- біль в животі;

- непередбачена втрати ваги;

Якщо у вас є ознаки та симптоми, які турбують вас, зверніться до лікаря. Ваш лікар, найімовірніше, спочатку дослідить більш поширені причини цих ознак і симптомів.

Загалом, рак починається, коли помилка (мутація) відбувається в ДНК клітині. Мутація призводить до того, що клітина зростає і швидко ділиться, продовжує жити, коли нормальна клітина помирає. Нагромадженні ракові клітини утворюють пухлину, яка може втрутитися в сусідні структури. Таким чином ракові клітини можуть відірватися від пухлини, щоб поширитися по всьому тілу. Рак шлунково-судинних переходів пов'язаний із захворюваннями рефреккеру шлунково-кишкового тракту і менш ймовірно, з ожирінням та курінням.

РШКТ- це стан, викликаний частим зворотнім потоком шлункової кислоти в стравохід. Існує сильна кореляція між дієтою з високим вмістом копчених та солоних продуктів і раку шлунку. Фактори, що збільшують ризик розвитку раку шлунку:

- харчування з солоною та копченою їжею;

- сімейна спадковість;

- інфекція helicobacter pylori;

- довгострокове запалення шлунку;

- куріння;

- поліпи шлунку;

Незрозуміло, що зумовлює рак шлунку, тому запобігти йому не можна. Але можна вжити заходів, щоб зменшити ризик розвитку раку шлунку та шлунково-кишкового тракту шляхом внесення невеликих змін до вашого повсякденного життя. Потрібно збільшити свою щоденну фізичну активність. Їжте більше фруктів і овочів. Зменшить кількість солоної кількість солоної та копченої їжі.

Перестаньте палити. Якщо не палите – не починайте. Куріння збільшує ризик розвитку раку шлунку, а також багатьох інших видів раку.

Проконсультуйтеся зі своїм лікарем, якщо у вас підвищений ризик раку шлунково-кишкового тракту або раку шлунку.

Категорія: Суспільство | Переглядів: 203 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar